SSL certificaat voor uw website

Wat is een SSL certificaat?
Hoger bij zoekresultaten van Google
Foutmelding bij browsers
Veilig gegevens doorsturen
SSL voor uw website


Wat is een SSL certificaat?

Met een SSL certificaat voor uw website worden gegevens veilig verzonden.

Hoger bij zoekresultaten van Google

Eind 2014 maakte Google al bekend HTTPS te laten meewegen in de ranking van de zoekresultaten. Google wil zich daarmee actief inzetten om het internet veiliger te maken. Dat vinden wij een positieve ontwikkeling.
Wanneer precies Google een grotere wegingsfactor toewijst aan HTTPS is nog niet bekend. Maar het is wel van belang dat u hier voorbereidingen toe treft. Het is immers zonde om geen gebruik te maken van HTTPS als dit voordeel kan opleveren. Zeker als u nu al gebruikmaakt van SSL voor specifieke pagina’s, is het eenvoudig om de hele website hieraan aan te passen. Maakt u nog geen gebruik van SSL en vraagt u wel om privacygevoelige gegevens? Dan is het zeer belangrijk om direct stappen te nemen.

Foutmelding bij browsers

Als uw site een SSL certificaat heeft dan kunt u dat in uw webbrowser zien door een groen hangslot. Als u nu linksboven in uw browser kijk kunt u dit groen slot zien, want onze website maakt al gebruik van een SSL certificaat. Ook banken en verschillende overheidsinstellingen maken al gebruik van SSL verbindingen. In 2017 gaan diverse browsers zoals Google Chroom en Firefox een melding laten zien als uw website niet met een SSL certificaat is beveiligd en er zal een waarschuwing volgen. U kunt dan alsnog de website bezoeken maar u kunt nu niet zien of een website echt onveilig is of alleen geen SSL certificaat heeft. Dit zal een onzeker gevoel geven bij de bezoekers van uw website en de kans is groot dat deze uw website snel zullen verlaten. U kunt hierdoor omzetverlies gaan lijden omdat bezoekers uw website gaan mijden. Heeft u wel een SSL certificaat dan heeft u een voorsprong op uw concurrenten die geen SSL certificaat hebben, ook zal uw website stijgen in de zoekresultaten door het gebruik van een SSL certificaat. Reden genoeg om nu een SSL certificaat aan te vragen. Een SSL certificaat kost € 25,00 voor 1 jaar, hierbij zijn inbegrepen de aanvraag en implementatie van SSL op uw website. Voor resellers gelden andere prijzen, neem hiervoor contact met ons op.

Weergave in Chrome
Er is ook onderzocht welke termen in combinatie met deze symbolen als het meest duidelijk werden ervaren. De termen 'secure' en 'https' werden het meest veilig ervaren, 'not secure' en 'site not secure' het meest onveilig. Google heeft de aanbevelingen van het onderzoek overgenomen en geïmplementeerd in de huidige versie van Chrome (in Windows vanaf versie 53, Mac een versie eerder). De weergave van een veilige verbinding is minimaal gewijzigd. De weergave van een onbeveiligde verbinding is wel opvallend gewijzigd: Een onbeveiligde http-verbinding geeft nu een 'i' weer, wat de bezoeker moet aanmoedigen door te klikken voor meer informatie. Een gebroken https-verbinding toont een opvallende gevarendriehoek.



SSL voor uw website
Als een SSL-certificaat niet goed wordt geïnstalleerd, heeft dat inderdaad negatieve gevolgen voor de organische zoekresultaten. Er zijn namelijk websites die 90% van het bezoekersverkeer hebben verloren nadat de website compleet via HTTPS bereikbaar was gemaakt. Op zo’n horrorscenario zit natuurlijk niemand te wachten. Daarom is het belangrijk dat u SSL goed installeert en configureert.


Externe links
In een nieuwe versie van de Google-browser Chrome zullen gebruikers duidelijker gewaarschuwd worden voor onveilige webshops.
Dat meldt Google op haar Chromium Blog.

Google Security Blog
Moving towards a more secure web

Webwereld
Vanaf januari 2017 waarschuwing bij websites zonder HTTPS